Má minimální pohyb lososa při chovu negativní vliv i na naše zdraví?

Hned dvě nepříjemnosti najednou. Tou první je, že díky nedostatku pohybu v přeplněných sádkách se v lososech vytváří prozánětlivý tuk omega-6. Jedná se o nasycenou mastnou kyselinu, kterou si sice naše tělo stejně jako omega-3 nedokáže vyrobit a již potřebuje, ale v případě omega-6 platí, že všeho moc škodí.

Má minimální pohyb lososa při chovu negativní vliv i na naše zdraví?

Společnost NordLaks si je této skutečnosti vědoma, a proto se snaží svůj chov upravovat tak, aby měli lososi v jejich sádkách dostatečný prostor k pohybu, ale nejen to. Pro obnovitelnost zdrojů a ekologický přístup k chovu nechává pravidelně polovinu svých sádek zcela prázdnou. Ano, své lososy chová vždy maximálně ve 20 ze svých 40 sádek, a to právě pro obnovu ekosystému pod hladinou.

 

Antibiotika? Pouze u chovatelů přeplněných sádek.

V sádkách, kde jsou ryby namačkány jako sardinky, se může velmi rychle šířit infekce. Aby nenastala pohroma, je právě těmto lososům do krmení přidáváno antibiotikum. Poté už skutečně přestává být losos onou super potravinou, za niž je stále považován a pro niž si ji svět oblíbil. Naopak přichází strach, abychom si nevybrali lososa právě z takových sádek. 

Právě proto mají lososi v NordLaks tolik místa ke svému životu. Abyste je v jejich sádkách vůbec zahlédli, je třeba vyčkat na jejich krmení, při kterém houfně plavou k povrchu. Ale i tak je vidět, že mají kolem sebe svůj potřebný životní prostor. Po krmení se zase rozprchnou a svého prostoru mají ještě mnohem více. NordLask dokonce vytvořil vlastní pravidlo, že ryby v jeho sádkách nesmí překročit 2,5 % objemu sádek. V 97,5 % sádek tak najdete především vodu.

Lososi chovaní na farmě

Zaujal Vás článek a chtěli byste si vyzkoušet zdarma omega-3 ze soukromé farmy?

Omega-3 získané z chovu lososů od rodinné společnosti NordLaks můžete vyzkoušet v měsíčním balení, které dostanete na vyzkoušení zdarma. Prémiový produkt OmegaMarine PREMIUM si až po vlastní zkušenosti můžete následně objednat v ročním balení s 50% slevou. Objednání produktu je samozřejmě bez závazků. To, jestli si po měsíční zkušenosti budete chtít toto balení se slevou objednat, bude jen Vaše svobodné rozhodnutí.

O produkt OmegaMarine PREMIUM na měsíc zdarma bez závazků si můžete zavolat na bezplatnou linku 800 306 090, nebo na www.omegamarine.cz  Naše společnost NaturaMed hradí produkt v měsíčním balení, Vy si hradíte pouze poštovné 49 Kč. Následně Vám OmegaMarine PREMIUM přijde rovnou do schránky.

OmegaMarine PREMIUM balení

OmegaMarine PREMIUM

Nejprodávanější omega v ČR
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se...

Vyzkoušejte OmegaMarine PREMIUM ZDARMA*

*platíte pouze poštovné a balné 49 Kč

Načítám formulář