Vitamín D – nejdůležitější vitamín na imunitu v období předjaří

Jsme v období, kdy je naše zdraví nejkřehčí – zima už trvá dlouho a sluníčko svítí hodně málo. Ještě, než se budeme moci radovat z teplých dní, si dopřejte nějaký vitamín na imunitu. Vůbec nejlepší je vitamín D!

Vitamín D – nejdůležitější vitamín na imunitu v období předjaří

Víte, jak získáváme vitamín D?

Vysvětlení, že vitamín D získáváme ze sluníčka, je trochu nepřesné. Slunce samo o sobě vitamín neposílá. Ve skutečnosti se tvoří v naší kůži, a k tomuto procesu je nezbytný sluneční svit. Asi už tušíte, že čím větší plocha kůže je sluníčku odhalená, tím více déčka se vytvoří. Z toho vyplývá, že ideální je opalování.

Samozřejmě, že i v zimě se nám trochu vitamínu D vytvoří – ale odhalený obličej a ruce na pokrytí potřebné dávky vitamínu D bohužel vůbec nestačí.

Nutno dodat, že tělo si žádné dlouhodobé zásoby vitamínu D nedělá.

Vitamín D a imunita

Předně bychom rádi zmínili, že pro podporu imunity je nejlepší doplňovat široké spektrum vitamínů, minerálů a dalších látek. Neexistuje totiž jeden jediný vitamín na imunitu. Máme-li hovořit o vitamínu D, podílí se na důležitých procesech našeho imunitního systému. Kromě toho tak trochu nahrazuje sluníčko i v jiných ohledech. Možná jste si všimli, že v zimě, kdy je slunce málo, máte i horší náladu, dny jsou šedivé a cítíte se bez energie. V létě za krásného počasí naopak překypujete zdravím. Vitamín D se podílí nejen na podpoře imunity, ale celkového zdraví

Vitamín D ze slunce v zimě - ilustrační obrázek

Proč je důležité začít užívat vitamín na imunitu právě teď? 

Zima už je zkrátka dlouhá. Leden a únor bývají nejtemnější a nejchladnější měsíce, a vzpomínky na léto jsou čím dál vzdálenější. Zároveň je jaro přece jen ještě daleko. I pro naše předky to bylo nejtěžší období, kdy bylo jejich zdraví nejchatrnější. Přeci jen už nám schází čerstvé domácí ovoce a zelenina plná vitamínů, a také jsme nejnáchylnější k nachlazení a únavě. Překlenout období do opravdového jara pomůže vitamín D

Odkud čerpat vitamín D, když nesvítí slunce?

Bezesporu je nejspolehlivější zdroj vitamínu D rybí tuk. Navíc jde o zdroj přirozený. S rybím tukem kromě déčka získáváme i cenné omega-3. Ty si na rozdíl od něj naše tělo ani nedokáže samo vyrobit. Rybí tuk je vhodný k dennímu užívání a ačkoli by se dalo říct, že během léta nemáme takovou nouzi o vitamín D díky slunci, není důvod s rybím tukem přestávat. Hodí se pro děti, dospělé i seniory. A nemusíte se bát – rybí tuk v kapslích nemá rybí vůni ani chuť. 

Vitamín D i omega-3 můžete doplňovat v jediném produktu: OmegaMarine PREMIUM!

OmegaMarine PREMIUM balení

OmegaMarine PREMIUM

Nejprodávanější omega v ČR
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se...

Vyzkoušejte OmegaMarine PREMIUM ZDARMA*

*platíte pouze poštovné a balné 49 Kč

Načítám formulář