Rybí tuk je skvělým zdrojem vitamínu D!

Rybí tuk je užíván zhruba od 16. století, kdy byl navíc často aplikován i zevně na různá poranění. Jak se dá očekávat, místně je spjatý s rybářskými oblastmi v Anglii a ve Skandinávii, kde si poprvé jeho blahodárných účinků všimli, a postupem času ho vyzkoušela snad každá rodina.

Rybí tuk je skvělým zdrojem vitamínu D!

Proč nás pořád nutí jíst ryby?

Na častou konzumaci ryb se apeluje právě proto, že obsahují zdraví prospěšný rybí tuk. Ten byl užíván už od pradávna, jako osvědčený přírodní prostředek pro posílení kostí kvůli tomu, že obsahuje velké množství vitamínu D. Časem se však zjistilo, že rybí tuk a konkrétně vitamín D je důležitý pro naši imunitu. Ideálně bychom si měli dopřát tři porce ryby týdně, nebo navíc užívat rybí tuk bohatý na nenasycené mastné kyseliny Omega-3.


Vitamín D a vápník

Naše tělo funguje velmi důmyslným způsobem. Na příklad je známo, že vápník je stavební jednotkou kostí, a aby byly silné a odolné, měli bychom ho mít dostatek. Není to ovšem takhle jednoduché! Aby se vápník mohl v kostech ukládat, potřebuje k tomu spolupráci s vitamínem D a vitamínem K2. Právě tyto vitamíny jsou důležité proto, aby se vápník uložil tam, kde má. Do kostí, a ne do cévních stěn. Vápník v kombinaci s vitamínem D prospívá také svalům. 


Vitamín D a imunita


Udává se, že téměř každý člověk v České republice trpí nedostatkem vitamínu D. Ten se totiž syntetizuje v pokožce, pokud na ni dopadají paprsky slunce. Jenže tomu zabraňuje oblečení, opalovací krémy, práce v uzavřených budovách, a samozřejmě i klimatické podmínky. Není náhodou, že nejvíce nemocní jsme od října do dubna – v měsících, kdy je sluneční aktivita velmi malá, a my jsme zalezlí vevnitř. Proto bychom měli pamatovat na to, že vitamín D potřebujeme svému tělu dodávat formou doplňků stravy, a rybí tuk je pro svou univerzálnost skvělou volbou.


Rybí tuk se hodí pro celou rodinu

A pro velmi malé děti je obzvlášť důležitý – Omega 3 totiž prospívají při vývoji mozku a nervové soustavy. Rybí olej mohou užívat děti, dospělí i senioři, a bez nadsázky lze říci, že domácí mazlíčci ho milují také! Pokud tedy hledáte jeden doplněk stravy, který podpoří zdraví a imunitu celé rodině, rybí tuk je jasnou volbou!

OmegaMarine PREMIUM balení

OmegaMarine PREMIUM

Nejprodávanější omega v ČR
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se...

Vyzkoušejte OmegaMarine PREMIUM ZDARMA*

*platíte pouze poštovné a balné 49 Kč

Načítám formulář