Na podzim sluníčko začíná slábnout

Intenzita slunečního svitu je uprostřed prázdnin v poměru ke zbytku roku o dost vyšší. S tím souvisí i produkce vitamínu D – to je klíčový vitamín pro naši imunitu a pohybový aparát.

Na podzim sluníčko začíná slábnout

Vitamín D nám nedává sluníčko, tvoříme si ho sami

Naše kůže je složena z několika vrstev a různých typů buněk. Jedny z nich mají schopnost vytvářet vitamín D. Potřebují k tomu, aby byla kůže vystavena silnému slunečnímu svitu. Bez oblečení a bez použití opalovacího krému. Tedy teoreticky – pokud si nazí lehneme na slunce v 7 hodin ráno, a v pravé poledne, bude velký rozdíl v množství vytvořeného vitamínu D, protože ráno má slunce menší intenzitu.

Podzim, zima a jaro

Od léta se liší tím, že slunce svítí nejen méně silně, ale je i méně slunečných dnů. A také už není možné opalovat se, a nosíme více vrstev oblečení. Bohužel obličej a ruce na potřebné množství vitamínu D nestačí. Vůbec nejhorší je situace v zimě ve městech, kdy slunce svítí kvůli hustému smogu naprosto minimálně. Mimo to nás špatné počasí vůbec neláká chodit ven. 

Čím víc vitamínu D potřebujeme, tím míň slunce svítí

Největší potřebu vitamínu D má náš organismus v zimě. Podporuje totiž imunitu. Paradoxně v tomto období je téměř nemožné vytvořit si potřebné množství. Bohužel je mylná i informace, že si v létě vyrobíme dostatek vitamínu D do zásoby. Je velmi důležité užívat vitamín D formou doplňků stravy. Účinky jsou prokázané a nezpochybnitelné.

Jaké doplňky stravy vybrat?

Především myslete na celou rodinu. Vitamín D se hodí pro všechny věkové kategorie, ale ještě o něco víc pro děti a senioři. Kůže starších lidí už s věkem částečně ztrácí své funkce, a tedy i schopnost vytvořit dostatek vitamínu D. Vyhledejte konkrétně formu vitamín D3. Ten má strukturu, která se nejvíc podobá tomu lidskému vitamínu D, a proto se nejlépe vstřebává. Vitamín D3 užívejte každý den bez přestání. Ideálně v období od října do dubna. 

Účinky vitamínu D na imunitní systém jsou ověřené, a málokterý doplněk stravy působí tak dobře a široce, jako vitamín D3

OmegaMarine PREMIUM balení

OmegaMarine PREMIUM

Nejprodávanější omega v ČR
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se...

Vyzkoušejte OmegaMarine PREMIUM ZDARMA*

*platíte pouze poštovné a balné 49 Kč

Načítám formulář