Omega-3 nenasycené mastné kyseliny
Omega-3 mastné kyseliny jsou látky, které si naše tělo neumí samo vytvořit. Přitom jsou omega-3 pro nás a náš metabolismus naprosto klíčové. Jak je ale správně doplňovat? Z rostlinných nebo raději živočišných zdrojů? Co je lepší?
Živočišné nebo rostlinné omega-3?
Rostlinné omega-3 obsahují především mastnou kyselinu ALA. Kyselina ALA je ale sama o sobě pro naše tělo nevyužitelná, a proto dochází k její přeměně na EPA a posléze také na DHA. Tělo je ale schopné přeměnit pouze 2 - 5 % původního množství. U rostlinných omega-3 je tedy vstřebatelnost jen velice malá, zatímco živočišné omega-3 tělo vstřebá až 98 %!
Živočišné omega-3 mastné kyseliny jsou mnohonásobně účinnější oproti rostlinným
Kde najdeme živočišné omega-3?
Nenahraditelným zdrojem živočišných omega-3 mastných kyselin jsou všechny druhy mořských ryb, především ty tučné pocházející z chladných vod. Jako příklad můžeme uvést sledě, lososa, makrelu, sardinky či tuňáka.
OmegaMarine Forte+ obsahuje kvalitní rybí olej z norských lososů bohatý na DHA i EPA. Pokud nekonzumujete alespoň 3x týdně tučné mořské ryby, dle doporučení Evropských zdravotnických úřadů, může pro vás být vhodnou alternativou zajištění si dostatečného příjmu omega-3 konzumace kvalitních doplňků stravy. Pro podporu normální funkce srdce, mozku a očí stačí 2 malé kapsle denně. Vyzkoušejte produkt OmegaMarine Forte+ ZDARMA, zaplatíte pouze 49,- za poštovné a balné.
* platíte pouze poštovné 49 Kč